Preživite dan tabornikov po taborniško

za dan tabornikov final22. april je dan našega planeta in prav zato tudi taborniški praznik. Kranjski taborniki želimo praznovati z vsemi, ki jih bo pot prinesla v mesto. Spoznajte varuhe Zemlje!

Na Glavnem trgu v Kranju, bomo pripravili ajanje, spekli bomo slastne palačinke, pripravili fotoorientacijo za najmlajše, trg bomo poslikali z ogljem, zakurili in stražili bomo ogenj, pripravili interaktivno razstavo vozlov, zaigrali na kitaro in zapeli kakšno pesem. Poglejte si kako izgleda vojaška desetka, indijanski tipi in taborni vhod, kjer morate zavpiti Z-D-R-A-V-O!

Začeli bomo ob 15h in končali predvidoma okoli 19h.
Prijazno vabljeni!

Slovarček:

Ajanje je tekmovanje v skupinskem upravljanju velike črke ‘a’, povezane iz sušic. Naučite se vezav potrebnih za postavljanje ‘a’-ja in kako ob pomoči prijateljev priti na njem čim hitreje do cilja

Fotoorientacija je orientacija, kjer so točke, ki te vodijo po poti do cilja, fotografije. Primerna je za vse, tudi tiste ki se še niste preizkusili v orientaciji, tudi če ne ne znate uporabljati kompasa in trdite da sploh nimate orientacije.

Interaktivna razstava vozlov Pokazali vam bomo nekaj taborniških vozlov, ki jih boste lahko poizkusili z našo pomočjo zavezati tudi sami.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *